torsdag 31. januar 2013

Kortmyrhuset - Finstua

Her kommer et bilderas av finstua og det vi har gjort der så langt. Det har vært en omfattende jobb i og med at det var ikke mindre enn 4 lag å rive vekk før vi kom inn til tømmeret.

Lag 1:
Tynne brune panelplater og grønnmønstret vegg-til-vegg teppe


Lag 2:
Tapet med påmalt mønster i lysegult. Mønsteret var nesten helt borte og vanskelig å fange med kameraet.


 Lag 3: Planker, planker og atter planker!

                                     


Under plankene var det hele 8 lag med tapet klistret i hverandre, rett på tømmerveggen. Her er et eksempel på en av dem :)

                                                      

 Her er vi helt inn til tømmeret i stua, den er dessverre ikke mye pen å se på, så den blir bare behandlet og gjemt under nye veggplater.


Her ser dere to døråpninger inn til kjøkkenet. Den til høyre er den gamle og den til venstre har blitt skjært ut nå med motorsag. Vi ønsket å kunne bedre utnytte rommet og ved å flytte døra ville vi få mere veggplass til møbler.

                                    


Her har veggene blitt rettet og den gamle døra er snart historieVi bestemte oss også for å delvis fjerne veggen med døra ut til gangen hvor trappa går opp i 2.etg. Trappa skal snus, så den vil ikke synes på samme måte som nå.


Her har veggene blitt ferdig isolert og kun den nye døråpningen gjenstår.

I hjørnet til venstre skal vi ha en vedovn, men her må det gjøres litt med brannmuren først. Den gamle var ikke så stor, så vi må utvide den litt ift kravene som følger med ovnen.Her står jeg i gangen og tar bilde inn i stua. Den har dette store vinduet som slipper inn masse deilig lys.

Idag begynte snekkeren vår å bytte ut vinduene i huset, blant annet i denne stua. Jeg klør skikkelig etter å få se hvordan det ser ut nå, så det er godt det bare er en arbeidsdag igjen denne uka! Gleder meg så til å se de nye fine vinduene på plass!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar