søndag 17. februar 2013

Kortmyrhuset - kjøkkenet

Her kommer et bilderas fra kjøkkendelen i huset, nå døpt til "kjøkkenstua" av snekkeren vår :)
Dette er i den nyere delen av huset, så her er det ingen tømmervegger i ytterveggene, kun den som skiller kjøkkenet fra finstua. Her var det kun ett lag å skrelle av, men til gjengjeld var det veldig godt spikra fast. Takbjelkene er i god stand så disse slipper vi å bytte ut i denne delen, men vi skal isolere imellom og legge nye takplater. Denne delen består egentlig av et kjøkken og en stue, men vi har valgt å fjerne veggen imellom slik at hele denne delen blir et stort kjøkken med spisestue.

Her har vi fått satt inn det nye store vinduet, og Frode har begynt å rive ned sponplatene med strietapet. Det sorte på veggen er tykk plastikk som er brukt over isolasjonen, denne har vi også fjernet bort.

Her har vil flyttet døråpningen inn til finstua til høyre slik at vi utnytter begge rommene bedre.


Dette vinduet ble stående urørt en stund fordi vi her skulle få satt inn en verandadør, denne kom på plass igår. Veggen som skimtes til venstre skal fjernes.

Her er Frode igang med å rive på veggen mellom rommene på kjøkkensiden. Disse platene satt veldig godt fast og kom stort sett bare av i småbiter.

 Her var kjøkkeninnredningen før, og her kommer den også til å bli i det nye kjøkkenet vårt. Gjennom vinduet kan man se rett opp på Linneas hus, veldig kjekt å ha litt oversikt :)

Denne døren fører inn fra gangen hvor det før var hovedinngang, og denne har vi nå fjernet og tettet igjen. Dette for å bedre utnytte veggplassen i kjøkkendelen. Vi skal bruke den gamle gangen som vaskerom/bod med skyvedør inn til vår nye gang. Har stor tro på at dette blir en god løsning :)


Her er kjøkkendelen under nedrivning, fremdeles med de gamle vinduene.Veggen vi har fjernet er egentlig en bærevegg, så for at det skal bli solid nok har vi lagt opp en ny drager, samt satt ned to søyler til støtte. Disse skal males hvite etterhvert, og det skal bli tett mellom drageren og taket slik at man ikke kan se igjennom. Jeg har tegnet kjøkkenet på Ikea, og planen er å ha en kjøkkenøy på høyre side fra veggen og ut til søylen.Her har vi fått satt inn den nye verandadøra, og med tid og stunder skal vi få en veranda rundt huset.
Denne veggen har vi ikke gjort så mye med annet enn å isolere igjen den gamle døråpningen. Her blir platene bare satt utenpå slik den står nå.
På bildet over står det en kamin i høyre hjørne, den skal fjernes og erstattes med hjørnepeisen på bildet under. Gleder meg masse til peiskos og en varm tekopp på mitt framtidige kjøkken :))

Imorra begynner snekkeren med panelplatene, så til helga igjen håper jeg å se store forandringer på kjøkkenet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar